Уникалният гол на Гарет Бейл, с който "Реал" (Мадрид) нокаутира "Барселона" във финала за Кралската купа с 2:1, не остави равнодушен дори най-бързият мъж на света Юсейн Болт. 

Както вече писахме, Бейл пробяга повече от 50 метра за 7,2 секунди, при това в края на мача, преди да търкулне топката в мрежата за победното попадение и да поднесе на Мадрид поредния трофей. Той остави зад гърба си защитника Бартра, все едно онзи бе спрял. "Беше наистина велик гол, коментира олимпийският шампион и крал на спринта Юсейн Болт пред в. "Марка". Той показа страхотната си бързина, когато продоля бранителя, а след това остана достатъчно хладнокръвен, за да прокара топката край вратаря. Изглежда, че му помогна миналото на лекоатлет. Такъв гол мечтае да вкара всеки един спринтьор. Бейл е най-бързият футболист в света в момента."

А Бейл наистина е тренирал лека атлетика като ученик. И му личи. Юсейн Болт е страхотен фен на футбола. Ямаецът симпатизира на "Манчестър Юнайтед", като няколко пъти къде нашега, къде наистина е споделял, че иска да играе за "червените дяволи". Ако формата им и през следващия сезон е като в настоящия, нищо чудно да опрат и до Болт.