За днес не са планирани полицейски блокади по градове и магистрали, но не е изключено да има "изненади", става ясно от думите на Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. 

"Колегите ни по места са свободни да избират форми на протест, вероятно това ще стане пред районните управления", съобщи Валентин Попов пред Нова тв. "Планираме голям протест на 8 ноември", допълни той.

Според синдикалния шеф ситуацията на блокиране на столичния център миналата вечер не е била предварително планирана, а се е случила спонтанно.

"Когато ние като синдикат протестираме, поставяме ясни искания. В конкретната ситуация това е израз наистина на дълго време наслоявано възмущение от отношението на държавата към собствените ѝ служители", коментира Попов.

"Това, което се случи в петък, беше възприето от колегите като поредното прецакване", заяви синдикалистът, коментирайки внесените в последния момент промени в проекта за Държавен бюджет за 2016 г., които предвиждат орязване на социалните придобивки в системата на МВР. "И не знаем кога ще се случи следващото прецакване", добави той.