Закачките между коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок продължават и 10 дни след местните избори.

"Ако бях шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок, щях да си подам оставката след вота", заяви специалист №1 по правене на избори в ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Според него резултатът на по-малката партия в управлението е "прекалено слаб в сравнение с този на ГЕРБ".

"Емоционалната им реакция за Плевен не е нормална.  Ако те бяха спечелили изборите, а не ние, нямаше да стъпват по земята, щяха да летят", каза Цветанов.

След това вторият човек в ГЕРБ извади предварително подготвена подробна справка за вота по места.

"Знаете ли на колко места самостоятелни кандидати на Реформаторския блок са спечелили кметски места? Това са Добрич, Струмяни, Симеоновград, Антон и Мирково. Става дума за 20 854 гласа. В Антон победиха със взети 451 гласа, а в Мирково - със 780", изреди Цветанов и посочи, че "само Добри Беливанов в Хасково е спечелил доверието на повече хора - 28 975".

Въпреки това според Цветанов резултатът от местните избори доказвал стабилността на правителството.

"Сумарно нещата са добре, но призовавам реформаторите към повече смирение", смъмри ги Цветанов.

Той коментира и полицейските протести. Според Цветанов реакцията на на служителите в сектор „Сигурност” не са режисирани, а спонтанни. Той не пропусна и възможността да атакува МВР министъра Румяна Бъчварова.

"Има нарушена комуникация между ръководството на министерството на вътрешните работи и синдикатите. Финансовия министър няма вина. Той е човекът, който иска да си върже бюджета, за да не расте дефицита на държавата", каза Цветанов.

Той призова полицаите да се противопоставят на останалата част от обществото  и да използват законни форми на протест без да пречат на движението, коментира Цветанов.

На въпроса дали протестите не са организирани с цел да се отстрани вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова или пък цялото правителство, той отговори лаконично:

"Това са някакви интерпретации".