Пенсионерът от Новосибирск Юрий Бабин, известен и като "копейковия милионер", заяви официално пред РИА Новости, че иска да се ожени за бивжата съпруга на държавния глава Людмила Путина. 

"Аз съм свободен от 2008 година и искам да предложа ръката си и сърцето си на Людмила Александровна. Мислех да направя това още преди два месеца, но вчера Владимир Владимирович ми подсказа. Надявам се, че мечтата ми ще се сбъдне", заяви Бабин, подчертавайки, че е почти набор на президента Путин.

В четвъртък, по време на традиционната си месечна среща с простолюдието в пряк телевизионен ефир, на въпрос кога Русия ще види новата си първа лейди, Владимир Путин отвърна шеговито, че първо трябва да намери мъж на бившата си съпруга, а после ще помисли за себе си. От този отговор именно се възползва сибирякът Бабин и атакува директно.

Юрий Бабин изобщо не е случайна персона, уточнява РИА Новости. Той стана известен като "копейковия милионер", когато през 2012 г. предложи на търг колекцията си от еднокопейкови монети. 5 милиона монети с общо тегло 7,5 тона той беше оценил на 19,9 милиона рубли, но никой не му ги плати. Бабин е известен и с това, че предложи на бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън да му даде под наем пет стаи от своята "виличка".

През 2013 г. Юрий започнал и акция по съдебен път да си смени фамилията от Бабин на Президент-на-Велика-Русия-Бабин, но органите в Новосибирск не му разрешили. Вчера пенсионерът съобщил пред журналистите, че вече е подал жалба до Върховния съд на Руската федерация и очаква справедливо решение.

Припомняме, че разводът на Людмила и Владимир Путини беше обявен още през юни миналата година след 30 години брак, но съдът едва наскоро го официализира.