Членове на временната комисия на парламента, която е създадена във връзка с процедурата по свалянето на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров са получавали заплахи по телефона от симпатизанти на партията. Това съобщиха самите членове на комисията. Заллахите са следствие от публкуването на телефоните на депутатите от телевизия "Алфа", която е партиен орган на "Атака".

Шефът на комисията Димитър Главчев дори пусна запис от гласовата си поща със заплахата, която е получил. В този запис се чуват обвинения от страна на буден гражданин, че ГЕРБ иска да заличи Волен Сидеров, че покровителства контрабандата на наркотици и че правителството ще бъде свалено и неговите представители ще бъдат бити в центъра на София.

Главчев каза, че той лично не би обърнал внимание на заплахите срещу себе си, ако не е станало ясно, че подобни заплахи получават и неговите колеги.

Вчера парламентът свали имунитета на Сидеров и наколегата му Десислав ЧУколов за скандала, който те направиха пред магазинче в центъра София. Двамата твърдяха, че в клек-шопа се продават наркотици. Очаква се другата седмица имунитетите на двамата да бъдат свалени и за нахлуването им в НАТФИЗ в изборната нощ на първия тур на местните избори. За втория случай прокуратурата иска разрешение и за задържане на Сидеров и Чуколов.