"Президентът Путин послуша съветите на компетентните органи и се съгласи да забрани полетите до Египет", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На заседание при президента началникът на ФСБ, наследничката на КГБ, е доложил на Путин каква е обстановката в Египет и как върви разследването на катастрофата с руския самолет, паднал в пустинята Синай. Държавният глава се вслушал в препоръките на Александър Боротников и дал заповед да се спрат полетите, докато върви следствието.

Руските туристи по летищата в Египет си личат отдалеч по фланелките с лика на Путин.

Путин заръчал на правителството да организира връщането на руските туристи от курортите в Египет. Той заповядал и да се установят близки връзки с египетските власти, за да се осигурят полетите на самолетите, които ще извозват туристите.

Британски туристи спят по пода на летището в Шарм ел Шейх.

По-рано днес и Лондон спря полетите от Шарм ел Шейх. На летището там цари огромен хаос. Британските туристи са притеснени как ще се приберат в родината си. Едва няколко самолета са били пуснати да излетят за Лондон.

Късно снощи и Обама обяви в тв интервю, че е много вероятно руският самолет да е взривен от бомба на борда. Той нареди на американските спецслужби да положат максимум усилия, за да разберат с точност какво се е случило и какво е причинило катастрофата. Според доклад на ЦРУ най-вероятно се касае за терористичен акт. Подозира се, че джихадисти от т.нар. Ислямска държава са използвали служител от товарното отделение на египетското летище, който е качил бомбата на самолета.

Хаос цари пред гишетата за чекиране.

Вероятно затова, въпреки че Русия официално отрича възможността за извършване на атентат, Путин е приел препоръките да се спрат полетите от и за Шарм ел Шейх.  

Т.нар. Ислямска държава вече няколко пъти обяви, че тя е свалила руския еърбъс, при което загинаха 244 души на борда.