Мъж е починал по време на дело в столичната Съдебна палата, казаха източници на Клуб Z. Инцидентът е станал по време на мярка за неотклонение срещу двама арестанти, които са лежали на "Г. М. Димитров".

Умрелият е В. Д . В. на 47 г., казаха наши източници. Той е бил задържан на Калотина от граничното полицейско управление за трафик на антични монети с прокурорска мярка за 72 ч.

Очевидци са потресени, защото в съдебната палата видът на човека говорел, че е много бит - той е имал рана, покрита с лепенка на черепа, друга голяма рана, подобна на срез, хематоми по лицето. Не е бил в състояние да отиде от комвойната до залата на Окръжния съд на 4-ия етаж и е качен с асансьора. Именно докато е оставен на пейка между зали 20 и 21, е починал.

Имал е много изстрадал вид и доста слабо телосложение. Според наши източници, той е търсил медицинска помощ, още докато е бил в ареста, което е документирано.

Други свидетели твърдят, че към момента на задържането му - на 2 ноември вечерта, е бил съвсем наред, а е преминал и задължителния медицински преглед преди да влезе в ареста на Националната следствена служба.

Все още няма официална информация по случая.