"Може и да поискам руско гражданство. Ситуацията е сложна, но ще видим. Засега няма защо да гадаем", заяви холивудската звезда Робърт де Ниро в Москва и взриви световните агенции.

Актьорът направи изненадващото изявление в отговор на въпрос на журналисти. Де Ниро е в руската столица за откриването на поредния си ресторант. Той е съсобственик на веригата "Нобу".

След това той даде напътствия на днешната младеж. Тя трябвало да загърби тъпотиите и да се занимава с правилните неща, така че да направи света по-добър. Той призова младите хора да прекратят ненужните спорове и всички заедно да работят за бъдещето, предаде ТАСС.

Де Ниро бе облечен с джинси, сако и синя тениска. Очевидно бе в добро настроение и отговаряше на всякакви въпроси. Призна, че освен с ресторантьорство би искал да се занимава с още куп неща, но не му остава време от снимане на филми. Освен това сподели, че обича пелмени, но не умее да готви.

Както е известно френският актьор Жерар Депардийо вече от години е руски гражданин. Паспортът му бе връчен лично от президента Путин. Французинът стана руснак, за да избяга от т.нар. "данък богатство", вкаран от президента Оланд и стигащ до 70 на сто налог върху спечеленото от едри бизнесмени, банкери, актьори и хора, заемащи високоплатени длъжности.