Джордж Клуни е посетил заведение за сандвичи, помагащо на бездомници, в Единбург. Актьорът влязъл в „Соушъл байт“, кафене, което дарява всичките си печалби на хора без дом, и оставил 1000 долара за каузата, предава Би Би Си.

Клуни останал в заведението около 15 минути, запознал се с десетки хора, позирал за селфита и си поговорил със свои почитатели.

„Екипът беше невероятно въодушевен от посещението на Джордж, – коментира основателят на „Соушъл байт“ Джош Литълджон. – Той е сред най-известните хора на планетата и опитахме да му представим концепцията на заведението си.“

Джордж Клуни плаща за кафето си – и така осигурява топла напитка и за бездомник.

„Соушъл байт“ работи на принципа на „висящото“ кафе – всеки клиент може да плати и за топла напитка и сандвич за бездомник. По-големият брой посещения пък означава и повече безплатна храна за скитниците.

След посещението си в кафенето, Клуни отишъл на обяд на неназована дестинация с 32-годишната Хедър Макгоуън от Глазгоу, спечелила конкурс с награда – среща с актьора. Предстои Джордж Клуни да изнесе и реч пред около 2000 души на церемонията по връчването на Шотландските бизнес награди.

Площад Славейков