Очакванията за примирие в Украйна поне за Великден не бяха оправдани. Вечерен час беше въведен в град Славянск, Донецка област, след като снощи при стрелба бяха ранени цивилни. В центъра на града двама неизвестни стрелци, въоръжени с автомати ранили двама местни жители и по-късно нападнали контролно-пропускателен пункт. В резултат на нарушеното "великденско примирие", кметът Вячеслав Пономарьов поиска от руските власти да изпратят миротворци в областта. 

Главната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Украйна потвърди смъртта на трима души. Стрелбата на активистите е довела до смъртта на тримата местни - на 56 и 42 години, и един с неустановена възраст. 

При инцидента има и трима ранени, които са получили медицинска помощ, но са отказали да бъдат настанени в болница. Нападателите напуснали града с две коли в посока Харков. Според украинското вътрешно министерство броят им е неизвестен, но става въпрос за поне дванайсет души. На местопроизшествието са открити вризвни вещества и карта на Славянск. 

Москва изрази възмущението си от стрелбата, която според руското въшно министерство показва нежеланието на Киев да ръзоръжи екстремистите.