Не съм убеден, че в Париж изобщо е имало атентати в петък вечер. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в авторското си предаване "Неделник"по партийната си телевизия "Алфа".

Според него изобщо няма доказателства, че се е случила трагедията, за която съобщават световните медии. 

"Жертви сме на манипулация. Информационната епоха е най-подходяща за дезинформация на информационния поток, който се дирижира от едни и същи ръце. Светът рони сълзи по съчинена мелодрама, в която не знаем фактологията", обясни Сидеров, който чака да бъде задържан за хулигански прояви във вторник.

Според него най-красноречивото доказателство за това било това, че никъде на видеата, разпространявани от Си Ен Ен не се виждали жертви, бомби и джихадисти. Нямало и любителски записи.

"Представете си Париж. Това е град, в който живеят милиони хора, има стотици хиляди туристи, които ходят навсякъде с камери и смартфони. Японците снимат всичко. Къде са кадрите с взривените хора? Ако имаше такова нещо, то за секунди видеата щяха да са качени в интернет", обясни лидерът на Атака.

Сидеров се усъмни в това, че телевизиите не са излъчили каквито и да е кадри, които да доказват трагедията:

"Когато става нещо с "Атака" бТВ и Нова телевизия са на мястото на втората минута. Френските телевизии по-зле от тях ли работят?"

Според националиста излъчените кадри от Си Ен Ен били просто смешни и разказа за случилото се нямал нищо общо с това, което гледат зрителите. Сидеров направи задълбочен анализ със стоп кадри от репортаж на медията.

Според него първо зрителите са погледали футболен мач (приятелската среща Франция-Германия), след това им е била показана карта на Париж с означени места, на които уж имало атентати. Сидеров определи тази информация като "полезен туристически справочник". Когато репортажът стигна до концертната зала "Батаклан", от която зрители излизат тичайки, лидерът на "Атака" предположи, че някой може да е извикал: "Пожар".

В края на репортажа, на мястото на което водещият на Си Ен Ен обясняваше, къде край Стад дьо Франс са загинали четирима души, показвайки пръски от кръв по стена на сграда, Сидеров допусна, че това биха могли да са следи от "клошар, който е препил и след това внезапно се е почувствал зле".

"Никъде не се виждат убити. Правят ни на глупаци", обобщи Сидеров.