Футболът ще опита да даде отпор на страха и тероризма във вторник, когато във вторник в Европа ще се играят два големи мача, противопоставящи четири силни отбора на Стария континент.

На "Уембли" в Лондон тимът на Англия приема Франция, а в Хановер световните шампиони от Германия са домакини на Холандия. Часове след атентатите в Париж и двете приятелски срещи бяха под сериозен въпрос. 

Футболистите и феновете на британците по всякакъв начин ще окажат съпричасност на французите на митичната арена, арката на която тези дни е в синьо, бяло и червено. Запалянковците на Англия са призовани не само да напълнят "Уембли", а също така да научат "Марсилезата", за да я изпеят на глас заедно с френската публика и отбора. Същото се отнася за играчите на Рой Ходжсън. 

На входовете на всички ще бъдат раздадени знамена на Франция. Готвят се още много изненади. Стана ясно, че "петлите" сами са изявили желание да излязат срещу Англия, а срещата да не се отменя.

Германският канцлер Ангела Меркел пък показно се готви да отиде на мач в Хановер, също във вторник. С всичките си министри. Първоначално футболистите от бундестима не искали да играят заради ужаса, който изживяха на "Стад дьо Франс", но са променили мнението си. Целият германски отбор изкара нощта в арената в предградието "Сен Дени" от съображения за сигурност. Германците са разбрали какво е станало на полувремето и не скриха, че са изпитвали страх на терена и скамейката.

Те са напуснали "Стад дьо Франс" в ранните часове на събота и са били откарани на летището при драконовска охрана. В знак на солидарност до среднощ с тях са останали и френските национали, въпреки че са били подканяни да си тръгнат.

В следващите дни всички спортни събития ще минават под знака на парижката трагедия.