Полицията е задържала извършителите на показното убийство на 33-годишния Иван Попов, по прякор Костов, който беше застрелян пред заведение в центъра на Поморие в неделя вечер, съобщи Нова тв, като се позовава на съобщение от МВР.

Свидетели твърдят, че нападателите били трима мъже, единият от тях стрелял и убил Попов. Жертвата е сочена за един от наркодилърите в региона и е криминално проявена.

През октомври 2007 г. Попов е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на дрога и получава три години ефективно. Присъдата е под минимума, тъй като делото минава по съкратената процедура.

Иван Попов-Костов беше убит в неделя вечерта, като спред свидетелски показания по него са изстреляни три куршума. Районът около бара беше отцепен веднага от полицията. Служителите на реда започнали веднага работа по сигнал за изоставен автомобил в района на Минно селище "Черно море", с който се предполага, че са избягали извършителите на разстрела. Днес вече заподозрените са задържани.