Тайнствената шведска хеви метъл група Ghost ще подгрява Iron Maiden на концерта им в София на 16 юни, съобщиха организаторите от СМЕ. Освен че свирят мрачен метъл, Ghost се славят и с това, че никой не ги знае кои са. Всички членове на бандата пазят в тайна имената си и са известни като Безименните духове. Вокалистът им пък се подвизава под името Папа Емеритус II и винаги се появява с грим като череп. Другите петима непрекъснато носят черни роби с качулки и въобще не си показват физиономиите пред публика. 

Ето как самата група обяснява своята история: "Със смяната на сезоните и издигането на пламъците, Папа Емеритус Втори и Групата на Безименните духове размишляват върху човешкото падение и въздигането на Антихриста. През 2013 г. втората фаза на Папа Емеритус Втори и Групата на Безименните духове реализира втория си „псалм” Infestissumam. Папа Емеритус Втори заема мястото на Папа Емеритус от края на първата фаза през 2012 г., а към него се присъединява Групата на Безименните духове под името на неосветената църква Ghost B.C. –  “B. C.” не се споменава, когато се говори на глас, моля запомнете това. Ритуалите им изискват почит и възхвала, подсилени чрез доставянето на сладки сатанистични мелодии, snaking distorted рефрени и вариететни клавири."

Ексцентричните музиканти представят себе си на света през 2010 г. с Opus Eponymous, а албумът завършва с Genesis –предсказание за идването на Антихриста. "Той вече е тук с Infestissumam и към него трябва да се отнасяме както подобава", напомнят метълите. Infestissumam е латинската дума за „най-голямата заплаха” и се отнася за Антихриста. Иронично, хорът, ръководен от Папа Емеритус Втори, възвестява Неговото начало.

За да допълнят шантавите си изпълнения, Духовете канят всички да присъстват на техните ритуали на сцената. Първият ред остава постоянно запазен за жени, готови да направят всичко за Папа Емеритус Втори. Досега ритуалите са се състояли на фестивали като Download, Orion Music + More, Coachella и т. н. 

Иначе групата е основана през 2008 г. и печели популярност още с първия си албум Opus Eponymous, който е номиниран за „Грамис“ (шведския еквивалент на "Грами"). Вторият им албум Infestissumam дебютира на върха в класацията на Швеция и вече безапулационно печели „Грамис“ в категорията „хард рок / метъл албум“.

 

Ерата на Infestissumam е в своя ход. Позволете на Папа Емеритус Втори и Групата на Безименните духове да отворите умовете си или просто да станете свидетели. И в двата случая сте под въздействие на тяхната магия.

Разбира се, големите звезди във вечерта на 16 юни, ще бъдат IRON MAIDEN. Групата включи София като една от последните спирки в суперуспешното си турне.