Марина Стефанова записа рекордно класиране за България на Световната купа по боулинг в Лас Вегас. Стефанова се нареди на 36-о място от 71 участнички при дамите. Така тя подобри постижението си от "Вроцлав 2012", където зае 40-а позиция. 

Състезателката на клуб "АТИА" постигна общо 4414 точки или средно по 183,9 на игра. В най-силната си серия натрупа 232 пункта. Стефанова замина за Световната столица на хазарта не в най-доброто си физическо състояние. Въпреки това демонстрира дух и отново успя да влезе в топ 40, като изпревари участнички от страни с по-стари традиции в боулинга.

Марина Стефанова

Добро представяне постигна и Калоян Иванов ("Страйк мания"), който е 71-ви в света от 86 участници. Представителят ни при мъжете си тръгна от Вегас актив от 4303 точки (179,3 средно). Върховото му постижение е 216 пункта една в игра.

Калоян и Марина спечелиха правото да защитават родния трибагреник на Световната купа след квалификации през лятото в София. Те пътуваха изцяло на собствени разноски. В Лас Вегас спориха най-силните състезатели в света.