Съжалявам за невинните хора, брутално убити в града – символ на европейската цивилизация. Много се говори и изписа. По-добре е да направя корекция в едно тъпо клише „Война на цивилизациите“. В случая няма две цивилизации. Има една цивилизация, а отсреща имаме нечовешки същества, като във филмите за зомбита, които само приличат на хора.

Дрогирани трупове, които могат само да мразят и убиват.

Предполагам, че ако можеха, щяха да убият и слънцето, защото свети и топли.

Ако можеха, щяха да му сложат и бурка. Такава ненавист към живота могат да имат само живите мъртъвци, психотропно обработени същества – вируси. И със сигурност се налага спешно да се унищожи този щам. Средствата трябва да са безскрупулни. Възможно най-съвременно технологични. Тотална дезинфекция, ако искаме тази болест да изчезне завинаги.

За жалост киното предсказа всичко това. Даже сега си спомням конкретно за Париж във филмите „Предградие 13“ и „От Париж с любов“. Може би тайните служби трябва да анализират и подобни сценарии. Всъщност те могат да правят профили на престъпни хора, в случая, обаче, нямаме среща с човешки същества. 

Тези зомбита се хранят със смърт и петрол.

Може да е неточен сценария, но така си мисля за тези същества. Те са тръгнали насам, смесили са се с нормални хора, бягащи от войната и сега искат да населят нашия континентq за да ни избият. Спрете петрола, ще ги спрете и тях. Изумително беше, че на срещата в Анталия видях и двама арабски принца, по нощници. От тия дето искаха да даряват пари за джамии, изумително лицемерие. 

Но спирам, защото стана и без това тегаво. На финала ще ви разкажа с три изречения за една книга – трилър – фентъзи, беше представена от немски автор преди двадесет години.

В наши дни. Ситуацията е подобна и най-големите световни учени се събират за секретен проект – хронотроп – машина на времето. И успяха – върнаха се в преди онзи геологичен период, когато се оформят петролните залежи, и ги пренасочиха в друга посока. Когато се върнаха в настоящето, светът беше нормален.

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.