Финалът на „Игрите на глада“ вече е по българските кина. Дългото чакане приключи, а приходите за авторите на поредицата скоро навярно ще достигнат общо 3 милиарда долара. Историята на Катнис Евърдийн е пред свършека си – това е и единствената премиера на големия екран за този уикенд. Вижте къде и кога може да гледате в София „Игрите на глада: Сойка-присмехулка 2“.

Игрите на глада: Сойка-присмехулка 2

Финалът на сагата „Игрите на глада“ започва със силен натиск на обединените въстаници от всички окръзи, който принуждава силите на Капитолия да отстъпват към столицата. Водачът на бунтовниците президентът Коин (Джулиан Мур) разчита, че народният герой Катнис Евърдийн (Дженифър Лоурънс) ще играе важна, но изцяло пропагандна роля във финалния натиск.

Но момичето не желае повече да вдъхновява войниците и да снима рекламни клипове. След всичко случило се, Катнис вече има друга идея – да убие лично президента Сноу (Доналд Съдърланд), защото вярва, че това ще ускори рязко края на войната. Заедно с малък отряд от останалите победители в „Игрите на глада“, Катнис навлиза в града преди основните части. Но, за да стигне до президентския дворец, отрядът трябва преодолее заложените из целия град клопки във вид на автоматизирани бойни системи. А президентът Сноу е подготвил и още няколко изненади…

Площад Славейков