Дейвид и Виктория Бекъм се похвалиха с нова придобивка - къща в дълбоката британска провинция на стойност 27 милиона паунда (41 млн. долара). Това е най-скъпият селски имот във Великобритания. Беше обявен за продан през миналата година за 30 милиона, което ще рече, че звездната двойка е успяла да свали от цената.

Имението е носело на предишния собственик 50 000 паунда годишно от рента.

Намира се в областта Костуолдс, южна Англия, една от най-красивите в родината на Шекспир, който се е появил на бял свят недалеч. На два часа път e от Лондон с влак, не че Дейвид и Виктория ще използват точно този транспорт, когато ходят там. Красиво, живописно място с типичния британски дух и с десетина такива имота. Този е най-скъпият.

Съседи на Бекъм са принц Чарлз и принцеса Ан. А също така разни богаташи, които търсят уединение.

Малкият замък е разположен на площ от 774 акра. Построен е през 1865 година. Има 10 спални, пет трапезарии, градини, собствена ферма, поляни, от едната страна граничи с река... Въобще всичко е издържано в британския стил и традиции. Основните постройки са три, но разполага с общо 13 малки къщички.

За градините се полагат специални грижи. Из имота има статуи, шадравани... Всичко е в идеално състояние - като за близо 30 милиона. Само се събуваш и влизаш, както се казва по нашите земи.

Засега няма индикации, че Дейвид и Виктория ще се местят от постоянния им дом в Америка обратно в родината. Но пък двамата от известно време си търсеха къща в Англия, където да разпускат от щатската суета отвреме навреме. Намериха го - вече имаме нов "Бекингам палас". Нищо, че не се води замък.