За да бъде вечерта ви завършена, ето и победителят от „Детската Евровизия“. Първото място е за Дестини Чукуниери от Малта. Тя спечели безапелационно с песента "Not my soul". Чуйте и самата песен:

 

България беше домакин на поредното издание на песенния конкурс. Тази година в него се включиха 17 държави- Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора и, разбира се, България.  Присъствието на Австралия е леко необичайно макар че представителката й е от македонски произход. Австралия не е в Европа, но тази година за първи участва в Евровизията и за възрастни, и за деца, като гост. В държавата континент конкурсът се радвал на голяма популярност.

„Детската Евровизия“ протече при перфектна организация, с добре отработен сценарий и без изненади,  вписа се идеално в зададената форма. Водещата Поли Генова смени няколко тоалета и в приливащо бодряшко настроение умело водеше, децата, немалка част от които в пенсионна детска възраст, клоняща към късно тийнейджърство, бяха в чудесна форма.

Българската двойка Габриела и Иван пя песента "Цветът на надеждата". Габриела с пищна рокля-ала принцеса и с добре отработени маниери и по-непосредственият Иван, спретнат във фрак и розово-лилава папйонка, в които не се чувстваше много удобно, пяха с апломб и чувство. Отзад момичета играеха художествена гимнастика. България остана на девето място. Тя събра 8 точки от Малта, 8 точки от Италия и 12 точки от Ирландия.

Конкурсът се провежда от 2003 г., българското издание е десетото. М. г. България зае второ място в Малта след Италия с песента „Ще бъде детска планета“ на Крисия, Ибрахим и Хасан и това се оказа повод за несекваща цели 12 месеца бурна национална гордост.

Във визитката на тазгодишната победителка Дестини Чукуниере пише: "Като оставим настрана страстта ѝ към пеенето, Дестни също обожава да танцува. Въпреки крехката ѝ възраст, тя вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на ‘Singer Stage International Festival’, както и общата Голяма награда, сред участници от седем различни държави. Тя също представя Малта в Сан Ремо за международния Голям финал в театър „Аристън“ през май 2013, където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс."