Бившият зам.-шеф на ДПС Касим Дал е бил подслушван незаконно заради сигнал за подготвяно убийство на Лютви Местан. Това заяви шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов. Впоследствие Дал основа НПСД, която е част от Реформаторския блок.

Дал е бил подслушван по време на протестите срещи правителството на Пламен Орешарски. Това обясни Атанасов, който бе призован като свидетел по делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Тя е подсъдима по делото "Червей". 

Скандалът около нерегламентираното подслушване и следене на централния полицейски регистър тръгна след интервю на Атанасов, в което той заяви, че незаконно са подслушвани протестиращи. Сега Атанасов уточни, че има предвид подслушването на Дал. И разказа, че преди парламентарните избори до членове на Реформаторския блок било изпратено анонимно писмо, в което се посочва, че Дал е подслушван. Впоследствие Атанасов научил, че колегата му бил слушан два пъти по три месеца за подозрение по готвено убийство на лидера на ДПС Лютви Местан.