Столичният "Локомотив" и фармацевтичната компания "Актавис" стартираха интересен проект - не само за страната ни. "Актавис България" пое издръжката на детско-юношеската школа на играещия в "А" областната група клуб за следващите четири години. Подобна практика не се среща често.

Фирмата ще направи изкуствен терен край стадиона в "Надежда", ще купува екипировка и пособия, а също така поема разходите за заплати на треньорите и всичко останало. Договорът обхваща единствено ДЮШ, не и мъжкият отбор на Локо.

Спортният министър Красен Кралев похвали проекта на пресконференция в столичния хотел "Шератон". Той увери, че догодина е възможно държавата също да даде пари, тъй като начинанието му харесва и съвпада с политиката на ведомството. Той добави, че спортните клубове и бизнесът трябва да си сътрудничат по този начин в България.

Благословия даде и местната власт в столицата чрез областния управител Веселин Пенев и кметовете на три общини в "железничарския" район. Присъстваха представители на шведското посолство, зам.-председателят на парламента Явор Хайтов, бизнесмени, величия на "Локомотив", ръководството на възраждащия се клуб и т.н. и т.н. 

Президентът на "червено-черните" Иван Василев повтори обещанието си от лятото "Локомотив" да се върне към корените си, като залага на футболисти собствено производство. 

Вицепрезидентът на "Актавис" за Югоизточна Европа Питър Бергуист обяви, че "Локомотив" (София) е избран, за да имат повече подрастващи постъп до футбола. Предвид това, че клубът е от квартал с 250-300 хиляди души. Поради което проектът е преместен от Дупница в София.