Президентът Барак Обама помилва пуйката Ейб за Деня на благодарността. Птицата е кръстена на президента Ейбрахъм Линкълн и е 68-а поред оцеляла на този празник. Животното ще доживее старините си във ферма кръстена "Белия дом". На празничния ден милиони пуйки нямат този късмет, защото това е традиционната храна в Деня на благодарността.

На церемонията в Розовата градина на президентската резиденция - Белия дом, бяха и съпругата на държавния глава Мишел, както и двете му дъщери Малия и Саша.

Президентът призова американците да проявят по-голямо милосърдие и щедрост към бежанците. Той припомни, че през изминалите два века в САЩ са потърсили убежище милиони мигранти. "Светът още е отворен за бежанците - мъже и жени, които търсят мир, сигурност и бъдеще за семействата си", заяви Обама. Както е известно според негов план Щатите ще приемат догодина около 10 000 мигранти от Сирия.

След празненството в резиденцията, семейство Обама се отби в център за бездомници и сервира топла храна на хората в него.

Семейство Обама влезе в ролята на сервитьори в център за бездомници.

Името на помилваната пуйка отекна с особена сила в Китай, където хората масово се подиграваха на японския премиер Шинтаро Абе. Причината е, че Ейб се пише Abe - досущ като фамилията на министър-председателя в Токио.