Сайтът "Биволъ" публикува ново парче от прословутите разговори между две лица, за които се твърди, че са бившата шефка на СГС Владимира Янева и разследваната съдийка Румяна Ченалова.

Всъщност новото аудио е допълнена обща версия на всички досегашни парчета, които излизаха в сайта. От последния запис от първия сезон на „Яневагейт“ обаче става ясно какви са според Владимира Янева мотивите за нейната зла участ.

Става дума за „Цветан“. Най-вероятно това е същият „Цецо“, който „натиска яко“, както стана известно от по-рано публикуван запис.

Ето и допълнението, което излезе днес:

РЧ: Добре де, защо, аз това не разбирам, може ли така да ти пише и да ти праща сигнали и…

ВЯ: Не знам… Не мога да ти кажа, не знам.

РЧ: Добре, той какъв мотив има да е толкова зверски настроен? 

ВЯ: Бойко ли?

РЧ: Да.

ВЯ: Единият мотив е заради Цветан.

РЧ: А да, ти ми го каза...

РЧ: Хубаво, но има възможни и невъзможни неща.

ВЯ: Аз мисля, че имам функционален имунитет.

ЧЕНАЛОВА: ЦАЦАРОВ ДАДЕ УКАЗАНИЯ ЗА ЕДНО ДЕЛО, НЕ СЕ СЪГЛАСИХ

БРЮКСЕЛ: "ИЗКЛЮЧВАНЕ" Е НЕКОРЕКТНО ДА СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО "ОСТАВКА"

Клуб Z напомня, че за разговорите от записите се твърди, че са от края на февруари, когато около Янева "ври и кипи". Вероятно по чисто съвпадение в този период Цветан Цветанов все още е осъден на две инстанции на 4 г. затвор за казуса с 6-те "не". ВКС отмени присъдата му чак на 19 юни т.г., а по-късно тази година Софийският апелативен съд взе диаметрално противоположно на първото си решение и го оправда напълно.

За сглобеното пълно парче на разговорите от "Биволъ" твърдят, че са анализирали и в него няма данни за монтажи и интервенции. Може да го чуете тук.

По-рано председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова президента Росен Плевнелиев да инициира независима проверка.