Президентите Путин и Ердоган може и да се видят в Париж по време на световния форум за промените на климата, съобщи турското президентство. Но нямало засега уговорка за точен ден и час. Молба била отправена към Кремъл, се допълва в информацията.

"Да, има молба за среща с Путин от Турция. Доложено е съответното искане на президента. Но засега не се планира отделна среща между двамата. Както и не се планира телефонен разговор", заяви в Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. И припомни, че около 7-8 часа след свалянето на Су-24 Ердоган е звънил няколко пъти на Путин, но той не вдигнал телефона. 

Гласът на държавния глава  уточни, че всъщност сега няма никакъв диалог между Москва и Анкара. 

Не се води и подготовка за среща между Путин и Обама, обяви също Песков. Но не изключи двамата лидери да се видят в коридорите на форума, както това стана в Анталия на срещата на Г-20.

"Всички прекрасно знаем, че при желание и при необходимост лидерите на Русия и САЩ използват международни форуми за контакти в различни варианти", каза говорителят.

Преди него помощникът на Путин Юрий Ушаков съобщи, че в Париж президентът ще разговаря с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и вероятно ще има и други срещи.