Бавно и неусетно телевизиите натрупаха в последните години чудовищен „златен“ фонд от тъпота и скудоумие.

"Сводник" и "сутеньор" са две "професии", които имат за цел натрупване на средства за сметка на използване на трети лица. Кои са тези трети лица в телевизиите? Основно кандидати на петминутната слава. Задължително е да имат много ниско ниво на самооценка. Всъщност това е основният източник на забавление . Воайорите са напълно задоволени. Където и да натиснеш копчето, ще попаднеш на „Напразни усилия на любовта“. Дали фермер ще търси жена или милионер ще търси съпруга. Все същите пошли сценки. А в „София ден и нощ“ наистина нещата вече са за пълни идиоти. За големия брат няма нужда да се пише, както беше казал поетът: „Разровиш ли го, ще мирише“. Човек трябва да е закъсал страшно много финансово, за да влезе в така наречената къща.

А Дядо Славейков беше казал: „Как ще се представим без да се изложим“. Естествено, телевизиите са частни и имат за крайна цел пари. Пари – скандал- пари прим. Изборът е наш. Дистанционното също. Лично аз не купувам нищо, което се рекламира в тези формати.

Тази телевизионна дейност през последните десет години създаде и отгледа двадесетина капацитети в светския телевизионен живот, които обикалят всички канали и щедро раздават мнение. Не е задължително да си глупав, за да попаднеш сред тези вездесъщи авторитети, но много помага.

Вече достатъчно говорихме за тях. Много шум за нищо! Натиснете копчето на дистанционното. А на по-глупавите пожелавам приятно гледане. 

П. П. За "щастие" обществената телевизия е извън тази класация. Там в момента върви реалити форматът „Ръкописът“,  скучно, сиво, дълго и уморително. Не зная кой е сценаристът, но очевидно не е за тази работа. Патетичният текст зад кадър обърква и без това малкото зрители и почитатели на литературата. Метафорично обяснено това прилича на картина на мач между „Миньор" (Бухово) и „Аякс" (Ген. Тошево). Коментарът обаче отговаря на мач „Реал“ - „Барселона“. Bорматите за литература rph.egod нямат за цел да обогатят никого освен журито. Нищо против г-н Зарев. За другите двама статисти – не знам защо са там. Ще завърша с Мао Дзедун - „Нека цъфтят хиляди цветя".

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.