"Левски" пуска билети със символична цена за мача срещу "Лацио" в чест на 100-годишния си юбилей на 23 май на стадион "Васил Левски". Точно 7,20 лв. е цената на пропуските за сектор "Г" като препратка към митичния резултат 7:2, с който "сините" побеждават ЦСКА през 1968 г.

10 лв. трябва да пратят желаещите да влязат в "Б" - алюзия със 100-годишнината. Правото на вход в "А" е срещу 19 лв., а във "В" - 14, заради годината на създаване на клуба. На всеки билет ще са отпечатани името и ЕГН-то на притежателя, за да му остане спомен. 

Подробностите станаха известни на пресконференция на част от организационния комитет за празника. За повече от час думата предимно държеше треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов, който в типичен маниер - с много силни жестове, агитация, емоции и през сълзи, представи част от сценария.

Някои идеи Тити раждаше и спонтанно - за ужас на останалите организатори. Като например цената на пропуск за ВИП ложата - 245 лв. Тук "нумерологията" е нагласена според рождената дата на "Левски" - 24.05. Заради евроизборите обаче юбилеят е изтеглен с един ден. Празненствата ще продължат в "тесен кръг" и в Деня на просветата.

"Лацио" е избран за съперник, тъй като и двата клуба, и агитките им са в приятелски отношения. Имало е избор между римските "орли" и "Фиорентина", но запалянковците на "сините" и ръководството на клуба са предпочели "Лацио".

"На рожден ден човек кани приятелите си", добави шефът на националния фенклуб на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката.

Отпаднали са варианти като "Атлетико" (Мадрид) и "Бенфика" (Лисабон), тъй като двата отбора са потенциални финалисти в Шампионската лига и Лига Европа.

Тити Папазов каза, че разчита на пълен стадион на 23 май.

"Ние празнуваме нашия юбилей и феновете ще дойдат заради нашия отбор, не заради противника. Не е важно с кой ще играем, а да докажем колко обичаме "Левски". Това е нашият рожден ден. Сигурно увяхващата "Барселона" щеше да привлече повече зрители. Те щяха да дойдат заради Меси, не заради "Левски".

Планирано е съпътстващо събитие, което обаче засега се пази в тайна. Ще има мач между отбора, победил ЦСКА със 7:1 през 1994 г., и феновете. Тити се надява да бъдат спестени пари от организацията, които след това да отидат за благородна кауза.