Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди готовността си да се срещне с руския си колега Владимир Путин в най-скоро време, предаде ТАСС.

Ердоган иска на срещата да се изяснят обстоятелствата с инцидента с руския бомбардировач Су-24, свален на 24 ноември от турски изтребители.

Турският лидер искаше срещата с Путин веднага след свалянето на самолета. Ердоган твърдеше, че е звънял на Путин, но той не вдигнал телефона.

И двамата лидери ще бъдат в Париж на започващата днес световна конференция за климата. Планирана срещу между тях обаче няма - поне според официалните информации.

ЕМБАРГО: РУСИЯ ОБЯВИ ТЪРГОВСКА ВОЙНА НА ТУРЦИЯ

Русия все още не е изготвила списък със стоки, чийто внос от Турция ще бъде забранен, съобщи в. "Ведомости. В петък Путин подписа указ за налагането на икономически санкции срещу Анкара. Той предвижда забрана на внос на стоки от страната и други ограничителни мерки, граничещи с търговско ембарго.

До снощи списъкът все още не е бил изготвен, твърди "Ведомости", като цитира правителствен източник. Явно в Москва очакват евентуална срещу между Путин и Ердоган в Париж. Освен това, руската страна щяла да вземе предвид предстоящите новогодишни празници и евентуална промяна на риториката на Турция, каквато вече се наблюдавала. Щяло да има ограничение за внос на храни, но само за няколко вида продукти.

ЕРДОГАН ПЪРВО ПОСЪВЕТВА ПУТИН ДА НЕ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ...

...А ден пЕРДОГАН БИЛ НАТЪЖЕН ОТ ИНЦИДЕНТА СЪС САМОЛЕТА