"Най-хубавите коли карат тарикатите. В джипове се возят вечните кметове..."

Това е хитът, който звучи, докато кметът на врачанското с. Галиче Ценко Чоков празнува новата си придобивка - джип, който по информация в медиите струва 200 000 лв., предаде Нова тв.

Видеото стана хит, а стайлингът е подходящ за гордия нов собственик - огромен ланец, черни очила и кръшни ромски ритми. 

Както за спечеления пореден 5-и мандат, така и за белия джип-мечта Чоков почерпил най-близките си приятели на шумно тържество в Галиче преди дни, съобщи бТВ.

На клипа се вижда и лидерът на ДПС в Бяла Слатина Кристин Касъмов, който вдига наздравица за новата кметска екстра. Която категорично не може да се купи с кметска заплата. Колата е тунингован Mercedes GLE 63 AMG.

Чоков обаче предпочете да не отговаря откъде са парите. Присъствието на екипа на телевизията вбесило селския първенец, който заплашва, че ако припарят до сараите му, ще ги направи „на лютика”.

„Кой нормален човек на моите години, ако нема доказани пари, ще купи тая кола? Откъде са парите, откъде са парите - твойта майка ми ги е подарила, доволна ли си?” – казва Чоков на репортерката на телевизията.

Впоследствие кметът заявява, че преди 20 дни продал царевица за 400 хиляди лева. Въпреки многобройните проверки на данъчните, досега нарушения в сметките му не са открити. Новата придобивка все още не може да се ползва, тъй като не е регистрирана. Но всеки може да й се порадва.

Според сайта "Трибали" обаче регистрацията се бави, защото кметът чака уникалния си номер с 6 деветки.

Преди и след местните избори Чоков отново напомни за себе си - първо с разгулно море, което подари на съселяните (и на някои здрави момци с ланци), а после с шумен купон за спечелването на поредния мандат.