Поредният запис от разговор между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова бе публикуван от „Биволъ“. Той е с продължителност само 26 секунди. В него двете се съгласяват, че „службите са си на ДПС“.

Ето разменените реплики:

Владимира Янева: Ми да, той затва е. Службите са си на ДПС. И тва им е последната…

Румяна Ченалова: Последният бастион...

Владимира Янева: ...ами да. И ако ги пипнат, трябва да скачат на ДПС. И той, както виждаш, той Бойко затва казва: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипаме и така“.

Биволъ“ твърди, че това е част от същия разговор, който досега бе публикуван в общо седем части. Според коментираните събития записът най-вероятно е от 19 февруари.

По това време Владимир Писанчев все още е директор на ДАНС, а Светлозар Лазаров все още е главен секретар на МВР. Писанчев бе избран, след като масовите протести не допуснаха избраният на същия пост депутат от ДПС Делян Пеевски да остане на поста. Лазаров бе главен секретар по време на същото правителство, което излъчи Пеевски за шеф на ДАНС.

Тяхното оставане на постовете в първите месеци от управлението на коалиционното правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок стана причина министърът на вътрешните работи Веселин Вучков да подаде оставка.

Няколко дни по-късно премиерът Бойко Борисов им поиска оставките и на 6 март те бяха факт.

В досегашните записи Янева говори за „сговаряне“ на Висшия съдебен съвет, за лобита, за намеса на премиера и главния прокурор в кадруването, за „Делян“. По-късно Румяна Ченалова потвърди тези данни в серия от интервюта.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на съдържанието на записите.