След кошмарите от последните седмици, в които "Барселона" загуби финала за Кралската купа от "Реал", отпадна от Шампионската лига и се оказа догонващ за титлата в "Примера", 23 април донесе добри новини за каталунците. 

Първата е, че клубният диамант Лео Меси сяда за преговори за нов договор, който се очаква да го задържи на "Камп Ноу" до края на кариерата му. Настоящият контракт изтича през 2018-а. Досега аржентинецът и ръководството на клуба доста се разминаваха в претенциите за заплатата и рекламните права на футболиста. Което веднага даде сигнал на клубове като "Манчестър Сити" и "Юнайтед" да почнат да се ослушват за играч №1 в света в последните години.

Днес ФИФА вдигна забраната за трансфери на "Барселона", наложена неотдавна заради нарушения в правилата за привличане на футболисти под 18 години. По силата ѝ каталунците нямаха право да купуват играчи за цяла година, считано от 1 юли. Ръководството на клуба обаче обжалва и световната футболна федерация отмени санкцията. Така "Барса" ще може да пазарува от лятото.