"Ботев" (Пловдив) - "Лудогорец" е финалът за Купата на България. Двата отбора ще си оспорват отличието на 15 май на стадион "Лазур" в Бургас. 

Сбъдна се прогнозата, че фаворитите ще преодолеят "локомотивите" от София и Пловдив на полуфиналите. Но докато "канарчетата" не се затрудниха особено в квартал "Надежда" - 1:0, реваншът на шампионите за малко да се превърне в кошмар. Двубоят "Локомотив" (Пд) - "Лудогорец" (1:0) се игра на празни трибуни, след като вчера БФС наказа "смърфовете" да домакинстват без публика заради прекратеното дерби с "Ботев".

"Лудогорец" продължава заради 2:0 в първия сблъсък. В 59-ата минута Мартин Камбуров откри от пряк свободен удар и направи реванша интересен. Три минути преди края домакините получиха дузпа, но вратарят на гостите Чворович хвана удара на Камбуров. При 2:0 двубоят отиваше на продължения.

По-рано "Ботев" не допусна изненада срещу столичния "Локомотив", като спечели и в София след 3:1 в Пловдив преди седмица. Единственото попадение реализира Юнес Хамза в 61-ата от дузпа. 

Така "жълто-черните" ще играят в евротурнирите дори да загубят на финала, тъй като се очертава "Лудогорец" да стане шампион.