16 арестувани по обвинения за незаконно присвояване на 200 милиона долара. Всичко това в актове от общо 236 страници. Това е равносметката от поредната "жътва" на корумпирани футболни босове. Арестите бяха извършени онзи ден в Цюрих. А след това главният прокурор и правосъден министър на САЩ Лорета Линч даде пресконференция, за да оповести подробности по поредната акция, извършена заедно с ФБР и швейцарските власти.

Междувременно "Ню Йорк таймс" публикува имената на 16-те футболни велможи. 

Сред тях са вицепрезидентите на централата Хуан Анхел Напоут от Парагвай и Алфредо Авит Банегас от Хондурас - техните имена излязоха още след арестите. Най-интересното име е на Рикардо Тейшейра, бивш член на изпълкома на ФИФА и президент на бразилската футболна федерация. Беше приближен както на Сеп Блатер, така и на неговия предшественик Жоао Хавеланж.

В "кюпа" е и Марко Поло дел Неро, настоящият №1 на бразилския футбол. Както и неговият колега по пост в Панама - Ариел Алварадо.

Нататък следват Рафаел Кайехас, бивш президент на Хондурас и на футбола в страната, Брайън Хименес, шеф на федерацията на Гватемала, още двама техни сънародници. Задържани са функционери от Салвадор, Боливия, Еквадор и т.н. Този път разследващите са "пипали" основна в Северна, Централна и Южна Америка, поради което уличените са от конфедерациите КОНМЕБОЛ и КОНКАКАФ.

"Ню Йорк Таймс" твърди още, че скоро може да гръмне името и на човек с висок пост във футбола в САЩ. Неофициално се твърди, че става въпрос за бившия президент на Северноамериканската футболна лига (НАСЛ) Аарън Дейвидсън, който има забрана от ФИФА да заема постове в най-популярната игра. Дейвидсън е подозиран за корупция и прикриване на следите на негови колеги от Латинска Америка.