Сайтът на британския вестник "Гардиън" публикува видео ревю на известния кинокритик Питър Брадшоу, в рубриката "Какво трябва да гледаме тази седмица". Неговият избор е "Урок", българската драма на Петър Вълчанов и Кристина Грозева, в която гимназиална учителка разследва поредица от кражби в своята класна стая, докато съпругът й води семейството към банкрут. Питър Брадшоу препоръчва филма, който от вчера е по кината в Обединеното кралство.

Ето какво казва критикът във видеото:

"Аз се казвам Питър Брадшоу и филмът, който трябва да гледате тази седмица, е българският "Урок" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

Надя е гимназиална учителка с крадец в класа си. Някой краде от чантите на другите деца. Тя настоява за пълна честност, но точно в този момент открива, че нейният незаинтересован съпруг е похарчил семейните пари, вместо за погасяване на заема за жилището, за ремонт на безнадеждно повредената им каравана. На път са да изгубят къщата си – учителката се нуждае отчаяно от пари. Но откъде, по дяволите, да ги намери?

Вълчанов и Грозева превръщат тази ситуация в трагикомедия – или дори в трагично-фарсово изпитание, което изглежда като автомобилна катастрофа на забавен каданс. И достига своя ексцентричен надир, когато един лихвар й предлага да му се отплати, като завиши оценките по английски език на неговия племенник. Заобиколена от безучастна и некомпетентна бюрокрация, Надя е въвлечена в кошмар.

"Урок" е по кината тази седмица.“

Площад Славейков