При две равенства завършиха днешните дербита в "А" група "Ботев" - "Левски" (0:0) и "Литекс" - "Лудогорец" (1:1). Което означава, че челото ще остане без промяна преди последния есенен кръг.

Хиксът в "Коматево" бе доста постен. "Левски" имаше инициативата и личеше, че повече иска победата, но не успя да вкара гол във втори пореден мач и в трети от последните четири. "Сините" няколко пъти застрашиха вратата на домакините, като най-близо до гола беше Роман Прохазка, а не някой от нападателите, което е показателно.

"Ботев" търсеше равенството и го постигна. Тимът е на осмо място, на 6 от последните - "Монтана" и "Пирин".

Малко по-късно "Литекс" и "Лудогорец" разиграха по-интересен и по-качествен сблъсък. Шампионите имаха лек превес през първото полувреме. Кафу пропусна на празна врата. Те тръгнаха по-добре и в началото на второто, като повече владееха топката и атакуваха по-често. Все пак "оранжевите" почнаха да действат значително по-добре, но точно тогава гостите поведоха с голяма доза спортно щастие.

В 53-тата Марселиньо изпълни пряк свободен удар, а топката посети мрежата след рикошет в тялото на играч на домакините от стената. Изравняването не закъсня дълго и отново стана от статично положение. И отново Страхил Попов спаси "Литекс", като засече с пета топката на близката греда след центриране - 1:1.

В последните минути "оранжевите", които днес за "първи" път бяха водени от завърналия се Люпко Петрович, получиха шанс за изравняване. Йордан Минев получи втория си жълт картон за нарушение срещу резервата Кирил Десподов в 78-ата и гостите останаха с човек по-малко. "Литекс" обаче не успя да създаде напражение пред Владислав Стоянов и резултатът остана непроменен. А Минев ще пропусне домакинството на "Левски" в края на идната седмица.

Преди това обаче "сините" ще гостуват на в Ловеч за Купата на България.

"Лудогорец" остава начело с 35 точки, колкото има и "Левски", "Литекс" е с 33, а "Берое" - с 30, но и мач по-малко.