В Симеоновград почетоха със заря паметта на жертвите от Черния Великден преди 3 години. Тогава, минути преди полунощ, шестима младежи бяха блъснати на тротоара на път за църквата от пиян шофьор. Зарята освети небето над града в същия час, в който стана трагедията през 2011 г.

Така почернените семейства показаха, че децата им не са забравени и напомниха, че войната по пътищата трябва да спре. За да почетат паметта на 6-те жертви край мемориала на мястото на катастрофата се събраха стотици хора. Близките на загиналите очакват до няколко месеца да получат застрахователните обезщетения, които смятат да дарят за местни спортисти и на деца в нужда.

Припомняме, че на връх Великден през 2011 г. 23-годишният пиян Данаил Георгиев от Симеоновград карал "Опел Вектра" с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб. Колата се преобърнала и ударила преминаващите наблизо млади хора. 

Тогава загинаха 6-има на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Двама други - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.