Американски комедианти отбелязаха 450-годишнината от рождението на великия бард Уилям Шекспир с постановка на повече от 11 000 метра височина.

Трупата The Reduced Shakespeare Company ("Шекспир накратко") е основана през 1981 г. и се състои от трима актьори. На 23 април те представиха своите версии на "Ромео и Жулиета", "Хамлет", "Отело", "Макбет" и други пиеси на големия английски драматург пред пасажерите в самолет.

Представлението, състояло се на височина 11 270 м, претендира за Книгата на рекордите Гинес като "най-високото" в историята. Инициатор и спонсор на проявата бе авиокомпанията Easyjet. Актьорите играха именно в един от нейните самолети, летящ от Лондон до Верона.

Easyjet води активна кампания за популяризация на Барда от Стратфорд на Ейвън на и извън Острова. От авиокомпанията се надяват до края на годината да съберат 100 хил. подписа под петиция, която да бъде внесена в британския парламент с едничката цел: разглеждане на предложението 23 април да бъде обявен за Ден на Шекспир.