В най-новия от публикуваните записи в „Биволъ“ бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева продължава да разсъждава на глас за своята съдба, а бившата й колежка Румяна Ченалова и непознат мъж почти не я прекъсват.

В новия запис Янева говори, че не иска да се види с „него“, въпреки че „той“ искал „да си се разбере“ с нея. В предишните записи Владимира Янева описва премиера Бойко Борисов като човек, от когото зависи нейното „опраскване“ или „неопраскване“.

Янева споменава за посредник, който според неизвестния мъж“, е „взел „Рубин“ - стъкларския завод в Плевен, който според медийни публикации е преминал от ръцете на Цветан Василев под контрола на свързани с Александър Сталийски фирми. Последният е приятел на Борисов и премиерът е потвърждавал това публично.

Това са причините, поради които „Биволъ“ интерпретира записа така: Сталийски говорил с Борисов, а после с Янева, а последната разказва за това на Ченалова и непознатия мъж.

Ето целия разговор:

Мъж: Взел е „Рубин“. Фабриката за стъкло.

Владимира Янева: Знам, че го е взел. Той ми каза, да.

М: Така че вече си е изчистил сметките.

ВЯ: Обаче, казва: „той си иска да си се види с тебе и да си се разбере с тебе, и аз не мога да посреднича, съжалявам“. Мога след като ти си говорила с него, да го ръчкам после за нещо и да говоря, ма ти, каза: „трябва ‘си говориш“.

Румяна Ченалова: Ми ти що не отидеш да си говориш?

ВЯ: Ми щот’ не искам.

В ПРЕДИШНИЯ "ЕПИЗОД" ЯНЕВА И ЧЕНАЛОВА СЕ СЪГЛАСЯВАТ, ЧЕ "ТЕ СЛУЖБИТЕ СА СИ НА ДПС"

Преди това говорят, че „Делян“ се е видял с главния прокурор и с премиера, че Борисов натискал Цацаров да я „опраска“, че във Висшия съдебен съвет имало лобита, че Ясен Тодоров „ги държи“ лобитата, че Димитър Узунов от ВСС е „човека на Бойко“, че шефът на Върховния административен съд Георги Колев „ги сговаря“ хората и т.н.

ВСС започна проверка по случая, а председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров нарече „Биволъ“ рекетьори и с това си осигури закана за съдебен иск.

ТАЗИ СУТРИН ВСС ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕДЕ ОЧНА СТАВКА МЕЖДУ ДВЕТЕ, НО ЯНЕВА НЕ ДОЙДЕ