Лидерът на ДПС Лютви Местан е известен с много свои качества: човекът, който наследи Ахмед Доган като лидер на ДПС; един от най-добрите оратори в парламента, говорещ може би най-правилния български език и т.н.

Оказва се обаче, че Местан печели слава и като ловец. В неделя той е участвал в хайка за вълци в Дивечовъдния участък "Студен кладенец". Събитието е отразено в сайта www.bglov.com.

Според публикацията Местан е успял да отстреля на гонка 3 вълка по впечатляващ начин - през интервали около 10 минути, като вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност.

Пред Клуб Z Васил Терзийски от сайта разказа, че в района има много елени-лопатари. Именно заради това няколко пъти в годината там се правят хайки за вълци, които са напаст за тези животни.

Според ловни специалисти тазгодишният ръст на хищниците се дължи както на стабилната популация от елени лопатари, така и на миналогодишната забрана за ловуване на част от ловните дружини около "Студен кладенец". От началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка.

Прости сметки показват, че само за ден делът на Местан за улова в района за този сезон е 30%. Слуката, очевидно е повече от добра.