Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 387,8 млн. лв., свързани с актуализацията на държавния бюджет за тази година, като лъвският пай - до 237,2 млн. лв. (61%), отиват в Министерството на вътрешните работи (до 180 млн. лв.) и Министерството на отбраната (до 57,2 млн. лв.).

Над 52% от общата сума, или до 202,03 млн лв., са предназначени за персонал. 

С постановлението се предоставят и допълнителни разходи и трансфери в размер до 84,2 млн. лв., разпределени по бюджетите на общините Велико Търново, Ново село, Кюстендил, Велинград, Нова Загора, Сливен, Ихтиман Стара Загора, Смолян и Хасково – общо 10,8 млн. лв. за изграждане на инфраструктура със социално предназначение, водопроводна и пътна мрежа на територията на съответните общини.

По бюджета на съдебната власт се дават до 26 млн. лв. за покриване на очакваното неизпълнение на приходната му част за 2015 г.; по бюджета на Министерството на отбраната – 20 млн. лв. за погасяване на просрочени задължения за ВМА; по бюджета на Министерския съвет – 22,9 млн. лв. за текущи и капиталови разходи, сред които изплащане на извършени строителни работи от областите Хасково и Ямбол по изграждането на оградата по българо-турската граница и за ремонтно-възстановителни дейности на Мулдавския манастир „Св. Петка“, община Асеновград. По бюджета на Медицинския университет в Плевен се дават още 2,5 млн. лв. за довършителни работи на учебен корпус на Факултета по фармация.