Лидерът на ДСБ Радан Кънев допусна възможност за обсъждане на поправки в Конституцията между второ и трето четене, съобщи "Дневник".

"Чух, че е възможно между второ и трето четене на Конституцията да има определени промени в добра посока. Аз не съм никак сигурен, че това е процедурно възможно, но ако е възможно - може да се обсъди", заяви той.

КЪНЕВ ВЧЕРА: МОСКОВ ДА ПОДАВА ОСТАВКА

КЪНЕВ ДНЕС: АКО РБ ОСТАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА, ОТСТЪПВАМ ЛИДЕРСКИЯ ПОСТ

Кънев направи кратко изявление пред журналисти на влизане на заседание на ръководството на партията в Поморие. на него ще се обсъжда дали ДСБ да излезе в опозиция.

След оставката на пръвосъдния министър Христо Иванов той обяви, че е веце опозиционен депутат.

Радан Кънев коментира и днешното интервю на премиера Бойко Борисов пред Дарик радио.

"Учудващо е, когато ГЕРБ гласува с ДПС и АБВ по най-различни дребни поводи, не само по едрите, които той е изредил, ние сме без значение. Когато обаче отстояваме принципните си позиции, се оказваме със значение. Аз, естествено, имам своя отговор, така че не беше коректна тази забележка."

Попитан за позицията на лидера на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, че партията му остава във властта, Кънев каза:

"Моментът е доста разломен в тази криза около гласуването на Конституцията. Очаквам много неща да се променят доста по-важни от позицията на отделни лидери в Реформаторския блок."

Според лидера на ДСБ излизането в опозиция не е нищо особено. Въпросът е за каква кауза се прави.

"Трус е възможен", добави Радан Кънев.