Близо година преди премиерата на „Фантастични животни и къде да ги намерим“, филм от света на Хари Потър, вече е факт и първият трейлър на заглавието. В него виждаме кадри с Еди Редмейн, в ролята на Нют Скамандър.

Клипът, малко по-дълъг от минута и половина, започва с прочутото заклинание Lumos maxima и продължава с обяснението, че „вчера магьосник влезе в Ню Йорк с куфар, пълен с магически създания, и за нещастие някои от тях избягаха“.

Във филма участват още Кетрин Уотърстън, Колин Фарел и Езра Милър. Наскоро Джоан Роулинг подсказа и че Нют ще срещне възпитаници на американския Хогуортс, но не разкри точни имена. Интересен момент е признанието ѝ, че очевидно „местната магия е важна за основаването на училището“.

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ е първият от най-малко три филма, базирани по едноименната книга на Роулинг. Премиерата е в средата на ноември догодина. Книгата проследява разказите от първо лице на зоомага Нют във фантастичния свят на Хари Потър и е базирана на учебник на Хогуортс.

През септември миналата година Роулинг, която с „Фантастични животни“ прави и сценарния си дебют, разкри някои подробности за филмите:

„Законите и обичаите на скритото магическо общество ще бъдат познати на хората, които са чели книгите за Хари Потър или поне са гледали филмите. Но историята на Нют ще започне в Ню Йорк, 70 години преди Хари изобщо да чуе за Хогуортс“.

Режисьор на „Фантастични животни“ е Дейвид Йейтс, който създаде последните 4 от общо 8-те филма за Хари Потър. Поредицата за малкия магьосник и до днес е най-успешната в историята, натрупвайки 7,7 милиарда долара от приходи от билети в световен мащаб.

Площад Славейков