"Аз съм горд, щастлив и малко нервен", обяви Райън Гигс на първата си пресконференция като временен треньор на "Манчестър Юнайтед". Най-успелият футболист в историята на Великобритания бе назначен до края на сезона на мястото на уволнения в началото на седмицата Дейвид Мойс.

 В събота, 26 април, е дебютът му - срещу "Норич" на "Олд Трафорд" от 15:30 часа българско време.  

"Това е най-забележителният момент в моята кариера. Ще се наслаждавам максимално в следващите две седмици и половина до края на шампионата, рече уелсецът с усмивка. Нямам търпение мачът да дойде по-скоро. Искам да върна усмивките на лицата на хората. Предимство е, че играем на нашия стадион. Казах на футболистите да се наслаждават и да накарат привържениците ни да се зарадват."

Гигс не обели и дума за смяната на Мойс, но подчерта, че "Юнайтед" ще се върне към добре познатия си стил на игра. "Отборът ще играе по моята философия - тази на "Манчестър Юнайтед". Целият ми живот мина тук. Искам бързина, темпо, смелост и въобръжение", добави легендата.

На въпрос дали ще излезе утре на терена, Гигси реши да се пошегува: "Току що се наградих с 5-годишен договор". А на сериозно, единственото сигурно е, че 40-годишният ветеран няма да продъжи да бъде старши треньор на "Юнайтед" от лятото. И че почти сигурно спира с футбола. Много вероятно е да си тръгне от "Театъра на мечтите", освен ако не остане като помощник на бъдещия постоянен наставник.