Взаимната неприязан между претендентите за Белия дом от Републиканската партия Доналд Тръмп и Джеб Буш вече премина в открити обиди един към друг.

"Доналд Тръмп е идиот. Не може да се стремиш към поста президент и да обиждаш другите, и да им се подиграваш. Не може да унижаваш жените, да се подиграваш с религията на другите, да хулиш испаноговорящите, да обиждаш хората с ограничени възможности. Кого заблуждава Тръмп? Ох, олекна ми на душата", заяви кандидат-президентът Джеб Буш на събрание в Ню Хемпшир. 

Явно бившият губернатор от Флорида е излязъл от кожата си следа като преди няколко дни милиардерът написа в туитър по негов адрес, че е "отявлен тъпак".

"Ужасно унизително е това, че Тръмп участва в кампанията и непрекъснато обижда хората. Трябва да приключим час по-скоро с това. И се надявам да гласувате за мен. Защото такова момченце като Тръмп не трява да представлява нашата велика партия. Това не е пътят към победата - с обиди", продължи Буш под бурните овации на феновете си.

По-късно синът на бившия президент Джордж Буш коментира, че Тръмп е ужасно тесногръд и със сигурност не знае, че кюрдите също са мюсюлмани. И допълни, че на милиардера не му достига акъл.

Строителният магнат Тръмп не остана длъжен на опонента си и изрече по негов адрес: "некопмпетентен" и "ужасен".

Не ме интересуват такива като Буш. Аз не се нуждая от подкрепата на слаби, безхарактерни и несъобразителни хора. Мен ми трябват силни личности, подчерта Тръмп пред съмишленици. 

Засега милиардерът се ползва с одобрението и подкрепата на 40 на сто от републиканските избиратели, докато Буш с едва 3%. Вероятно тази огромна разлика е подтикнала Джеб да изостри тона си, коментират наблюдатели на американските политически нрави.