Свалянето от ефир е погрешна стъпка. Платената прислуга на хибридната война придобива ореол на жертва. Е, защо? За около година срещу "Деконструкция" имаше "Реконструкция" но балансът беше по-скоро механичен - двете предавания бяха паралелни едно на друго, а водещите се пазеха да не влизат в спор един с друг. Логиката на публичния дебат е друга.

На "деконструктора" му бе дадена неограничена възможност да клевети, да лъже, да манипулира, да пуска в ефир "правилните" гласове, да отсвирва поради "несъстоятелност" критичните мнения и да си създава една по същество радио-Атака. Разликата с уличния фюрер е, че "Деконструкция" не бие французойки, не насилва студенти и не цъкли безумен поглед по площадите. Но върши - и то по-добре - същата работа: да истеризира обществото, да сее омраза и да рисува светло евразийско бъдеще, маскирано като "лява" алтернатива.

БНР трябваше да намери начин на този човек - и на екипа му - да му бъдат задавани в пряк ефир въпроси. Неудобни въпроси, които Волгин прекъсваше с нервен жест върху вилката на телефона, когато поредният слушател-събеседник се оказваше "костелив орех" сред ентусиазираната атакистка - "деконструктивистка" тълпа слушатели. Не паралелно - преди или след, а в пряк ефир. Медийни формати за това има достатъчно. "Crossfire" по CNN е първото, което ми идва на ум.

Всъщност, цялата кариера на този човек е изградена върху спонсорирана с парите на данъкоплатците провокация. Още от средата на 90-те, когато на жлъчни и безцеремонни подигравки бяха подложени не НАТО, не Европа, не "грантовите анализатори", а ... Дева Мария, Църквата и вярващите хора. Ей така, за кеф ... за популярност и за кариерен растеж. Спирането му от ефир ще го изтласка в още по-добра позиция да се подиграва с всички ни.