“Михаел Шумахер отново може да върви. Това е повече от чудо по Коледа”, е изписано на корицата на най-новия брой на сп. “Бунте”, германско издание за светки клюки.

“Не е вярно”, контрира днес в онлайн изданието си “Билд”, най-тиражният всекидневник в Германия.

Двете съобщения всяха объркване и смут сред милионите почитатели на легендата на “Формула 1” – първо неизказана радост, после дълбоко разочарование. Така “коледното чудо” на “Бунте” бързо се изпари.

От “Билд” незабавно са се свързали с мениджърката на Шумахер Сабине Кем, която категорично е опровергала “новината” на “Бунте” и е изразила дълбокото си разочарование от лъжливи твърдения.

Преди две години Михаел Шумахер падна лошо по време на ски във Френските Алпи. Той прекара близо половин година в кома, впоследствие излезе от нея, но състоянието му остана тежко. След продължително болнично лечение във Франция и Швейцария той беше преместен в швейцарската си къща, където е под строго лекарско наблюдение.

През април 2015 г. Кем заяви: “Радостни сме да съобщим, че той има напредък, но го казвам, изхождайки от тежките му черепни травми.”

Сега вестта на “Бунте” мълниеносно се разнесе не само в Германия, а и в света:

“Шумахер вече може да върви. Той много е отслабнал, но може да измине по няколко крачки, дори да вдига ръка.”

Булевардното списание се позовава на близък до семейството на Шумахер.

Сабине Кем уточнява за “Билд”:

“За жалост сме принудени да вземем ясно становище и да оповестим, че не отговаря на фактите твърдението, че Михаел отново можел да върви. Такива спекулации са безотговорни. От гледна точка на тежестта на неговите наранявания за Михаел е особено важно да не се навлиза в личната му сфера. За жалост подобни твърдения водят и до това, че се дават напразни надежди на много хора, които искрено му съчувстват.”