Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на турнира в Букурещ, който е с награден фонд 426 605 евро. Преди минути поставеният под номер 1 в схемата Димитров се наложи с категоричното 2:0 (6-3, 6-4) над световния №92 Сергей Стаховски.

Тенисистът, който диктуваше случващото се на корта в днешния сблъсък определено бе Григор. Стаховски беше далеч от класата на нашето момче и не успя да окаже адекватна съпротива на мощните му удари от основна схема и добре пласираните сервиси.

Хасковлията реализира няколко фамозни отигравания, с които напълно си заслужи бурните овации на публиката. Десетки българи бяха решили днес да „отскочат” до румънската столица, за да подкрепят талантливия ни тенисист.

Любопитно е, че това ще бъде девети полуфинал за Димитров на ниво ATP. От предходните осем, три завършиха с успех за българина – в Бризбейн, Стокхолм и Акапулко.  В опит да се класира за своя четвърти финал, Гришо ще се изправи срещу третия поставен в схемата Гаел Монфис, който по-рано днес реализира страхотен обрат с 3-6 7-6(8) 6-2 срещу своя сънародник Пол-Анди Матьо, отразявайки цели шест мачбола в тайбрека на втория сет.

По програма срещата между Димитров и Монфис е втора за деня, като се очаква да започне след 14:00 ч.