Стрелбата срещу двамата полицаи на караулката на Горубляне снощи е била предшествана от опит за запалване на колите им, става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура.

Данните са, че дежурните полицаи от СДВР са забелязали горяща мрежа на пътното платно на кръстовището на ул. „Самоковско шосе” и Околовръстен път, съобщават от СГП. Горящата мрежа се е намирала между личните автомобили на полицаите. Там са били поставени и две туби с петролен продукт и газова бутилка.

СТРЕЛБА ПО ПОЛИЦАИ ОТ ДЖИП

След това единият от полицаите е забелязал, че на пътното платно в посока към кв. Горубляне спира автомобил със запалени фарове. Когато полицаят се насочва към него, от там са произведени шест или седем изстрела, които го ранили в дясното ходило. Служителят на СДВР е транспортиран от „Спешна помощ” до Военномедицинска академия.

Състоянието на простреляния полицай е стабилно, след като от десния мо крак е изваден куршум, съобщава Агенция "Фокус". 30-годишният полицай от Отдел „Специализирани полицейски сили” – СДВР е контактен и адекватен. Той ще остане под лекарско наблюдение в следващите няколко дни.