Кои бяха най-популярните туитове за 2015 г. "Индипендънт" изготви топ 10 на най-споделяните съобщения в социалната мрежа "Туитър". Попкултурата мощно е завладяла първите места- с разни мисли на членовете на момчешката група "One Direction". Има и една по-универсална новина, съдържаща се в съобщение на президента Барак Обама, която е била оценена по достойнство-решението на Върховния съд на САЩ за еднополовите бракове. 

Ето и самата класация:

№10 Кейтлин Дженър се представя на света

Брус Дженър, бивш лекоатлет, тв риалити звезда, доведен баща на Ким Кардашиян, реши, че е крайно време на 66 години да смени пола си. Решението му беше широко дискутирано в социалните мрежи и му донесе почетното 10-о място сред най-популярните туитове през годината. 

".

"Толкова съм щастлива след дълга борба вече да живея в собственото си "Аз" Добре дощла на света, Кейтлин. Нямам търпение тя да ме опознае". С това съобщение Дженър оповести промяната в себе си.

№9 Последното съобщение на актьора, режисьор и фотограф Ленард Нимой, който почина през февруари на 83-годишна възраст.

"Животът е като градина. Може да имаме идеални моменти, но не и да ги съхраним, освен в спомените си", това написа Нимой малко преди да почине.

№8 е "фундаментален" туит. Найл Хоран, един от One Direction, честити рождения ден на друг от групата - Лиъм Пейн.

"Честит рожден ден. Пожелавам ти прекрасен ден...Тук правим странни физиономии..."- Това е увлекателното послание, превърнало се в така популярно.

№7 Кени Уест, продуцент и рапър, се класира с важно прозрение

"Моля: Направете всичко, който можете в рамките на човешкия живот" - философско напътствие от Кени Уест

№6 Крал Салман след встъпването си на трона в Саудитска Арабия 

Молитвата на крал Салман, която той туитна, след като седна на трона.

№5 Отново One Direction. Този път обаче Луи Томлинсън

"Подкрепата на нашите фенове беше от различна класа. Огромна любов", е важното послание на един от групата.

№4 Президентът на САЩ Барак Обама след решението на Върховния съд за гейбраковете

"Днес беше направена голяма стпъка в нашия поход към равенство. Еднополовите двойки вече имат правото да сключват брак, точно както всички останали", написа Обама. Съобщението завършва с хаштага "любовта печели".

Първите три места в класацията отново са запазени са мислите, чувствата и т.н. на...One Direction, разбира се. Ако не сте в тийнейджърска възраст, вероятно този факт може да ви се види странен. Около групата обаче имаше големи драми- раздели, сълзи, мъката на невръстни фенки...

№3 Лиъм Пейн се впуска във важни благодарности

"Уау, 5 години 5 момчета, какво забележително пътуване. Не мога да благодаря достатъчно на всички ви, благодаря Луи, Найл, Хари и Зейн за всичко".

№2 Зейн Малик, който напусна One Direction, хвали песента на групата Drag Me Down

№1 Хари Стайлс при напускането на групата от Зейн Малик

Ако сте се притеснили, че един от членовете на момчешката група не е представен с туитовете си, вече може да сте спокойни. Съобщението на Хари Стайлс в ключов момент се оказва най-споделяния туит през 2015 г. Посланието гласи: "Цялата любов, както винаги. Х." Мда, страшна работа.

Съобщението все пак е било по-малко споделяно в сравнение с победителите от предишни години "Още четири години" на Барак Обама от 2013 г. и селфито от Оскарите на Елън Дедженерис от 2014 г.