Не ме вълнуват реформите в медицината, заяви режисьорът Теди Москов в ефира на БНТ. Така в своя откровен стил той отговори, помолен да коментира реформите на своя втори братовчед, министърът на здравеопазването Петър Москов.

"Нито той ми идва на премиерите, нито аз му ходя на реформите", отбеляза режисьорът шеговито.

Режисьорът обясни, че може да коментира министъра само в личен план. Двамата са втори братовчеди, дядовците им са братя.

Водещият се опита да опрости въпроса - би ли искал допълнителен данък върху вредните храни, и дали би се давал пръстовия отпечатък в аптеката.

"Не са ни проблемите в това дали си даваш отпечатък от пръста, ухото или носа", отговори Теди Москов.

И разказа как му се е наложило в Германия да плати 50 евро за лекарски преглед, за да му предпишат лекарство, което навсякъде другаде е взимал без рецепта.

На въпрос как оценява 2015 г, той отбеляза като ключово новото поставяне на "Улицата", с чиято премиера на 8 юни в НДК той обяви, че оставя театъра.

"Направих "Улицата", тоест представление по "Улицата", ремонтирах някои стари откъси, вкарах нови артисти, Герасим Георгиев и Малин Кръстев. Някои от старите не участваха, други участваха. Публиката го прие много спонтанно и мило, на мен ми стана много приятно."