Първата ракета на България Григор Димитров се класира на финал на АТР 250 турнира на клей в Букурещ, който е с награден фонд 426 605 евро. Това стана факт, след като в полуфиналната среща Гришо поведе с 5:1 гейма срещу Гаел Монфис, след което французинът се отказа поради контузия. Монфис не поиска медицински тайм-аут по време на двубоя и засега не се знае каква точно е контузията му.  

Така Гришо се класира за четвъртия си финал в кариерата при мъжете, след като игра такъв в Бризбейн, Стокхолм и през тази година в Акапулко. Най-добрият ни тенисист спечели два от тези три финала, като единствено Анди Мъри се оказа непреодолимо препятствие за нашето момче на финала в Бризбейн. Сега на пътя на Димитров към трети АТР трофей стои миналогодишният шампион Лукаш Росол, достигнал до тази фаза на турнира след победа с 3-6 6-3 6-2 над Робин Хаасе. Росол и Димитров не са играли помежду си досега.

Благодарение на днешната си победа българинът си осигури 150 точки за ранглистата, но ще добави само 60 към актива си, които ще го изкачат до №15 в света.